توضیحاتی پیرامون وضعیت احمد متوسلیان/ کمیته نظارت بر برجام کارش را جدی بگیرد/ نقد برجام، نقد رهبرى ا
ترکیه کشور کودتاهاست/حوادث اخیر ترکیه نشان داد ترکیه و عربستان ظرفیت مدیریت منطقه را ندارندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشکر "محسن رضایی" دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امشب 26 تیرماه در برنامه زنده نگاه یک با اشاره به کودتای جمعه شب ترکیه گفت: این کودتا از نظر جمهوری اسلامی ایران محکوم است و ما با این گونه اتفاقات صددرصد مخالفیم.  
 
رضایی با بیان اینکه ترکیه کشور کودتاهاست، ادامه داد: از سال 1960 تاکنون پنج کودتا در این کشور رخ داده است، کودتای دیشب ترکیه تنها شورش بخشی از ارتش این کشور بود و نه تمام آن. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موضع گیری کشورهای جهان در مورد این اتفاق اظهار داشت: نکته جالب ماجرا آنجا بود که کشورهای جهان همه منتظر ماندند تا ببینند نتیجه کودتا چه می شود تا اظهارنظر کنند اما جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز از دولت قانونی اردوغان حمایت کرد. 
 
وی ادامه داد: اردوغان همچون انقلاب اسلامی سال 57 ایران عمل کرد و در پیام خود مردم را به حضور در مساجد و سپس خیابان ها فراخواند تا مردم از مساجد سازماندهی شوند این کار او کاملا جواب داد. حضور مردم باز هم ثابت کرد که هیچ نیرویی نمی تواند بر اراده عمومی غلبه کند. کودتای ترکیه ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر به اثبات رساند که هر نظامی که به مردم تکیه کند هیچ گاه شکست نخواهد خورد. 
 
بررسی دلایل انجام کودتا در ترکیه
 
رضایی ضمن اشاره به دلایل و ریشه های کودتای ترکیه اظهار داشت: نخستین ریشه کودتا تضاد درونی حزب عدالت و توسعه است که مابین جریان لائیک و اسلام گرایی گیر افتاده است و اگر دولت اردوغان این مسئله را حل نکند باز هم شاهد چنین حوادثی خواهد بود. ارتش ترکیه لائیک است و دولت این کشور اسلام گراست که این موضوع تضاد کامل را نشان می دهد و می تواند خطرآفرین باشد. عامل دیگر اتفاقات دیشب ترکیه تغییرات زیاد در خط مشی دولت اردوغان از جمله جنگ های سوریه، عراق و دیاربکر بود. یکی از دلایل کودتا می تواند همین باشد که کشور ترکیه شدیدا درگیر جنگ های بی رمق است. دلیل دیگر کودتای ارتش ترکیه درگیری اردوغان با دولت عراق است سرانجام منجر به عقب نشینی ترکیه شد که تمامی این دلایل می توان دوستی اردوغان با اسرائیل را اضافه کرد می تواند شدیدا جو داخل ترکیه را خراب کند، از دیگر اقتدارگرایی اردوغان نیز می تواند از عوامل شورش باشد چرا که اردوغان از همان ابتدا سعی کرده است که از خود یک قهرمان بسازد. 
 
حوادث اخیر منطقه به خوبی نشان داد ترکیه و عربستان ظرفیت مدیریت منطقه را ندارند
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عوامل خارجی کودتا تصریح کرد: قطعا دست های خارجی در این کودتا نمایان هستند حوادث اخیر منطقه به خوبی نشان داد ترکیه و عربستان ظرفیت مدیریت منطقه را ندارند و جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که لایق ترین کشور برای مدیریت منطقه ای است درست چیزی که عربستان و ترکیه فاقد آن هستند. 
 
وی در مورد عملیات های انتحاری تروریست ها در کشورهای حامی تروریست اظهار داشت: آتش تروریست به حامیان خود برگشته است و دلیل آن این است که گروه های چریکی خود یک سازمان هدفمند ندارند بلکه کشورهای تشکیل دهنده و حامی آنها با علم به این موضوع که می دانند تروریست ها به سوی خودشان برمی گردند به دلیل اینکه اهدافشان را مهمتر می دانند از آنها استفاده نیابتی می کنند. 
 
کنترل تروریست ها از دست حامیانشان خارج شده است
 
رضایی ادامه داد: اتفاقی که در حال حاضر در کشورهای حامی تروریست در حال وقوع است نشان دهنده این است که کنترل تروریست ها از دست حامیانشان خارج شده است و زمانی که این کنترل از بین برود آنها به سوی پدر و مادر خود بازمی گردند. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد عملیات های انتحاری در فرانسه تصریح کرد: در چند ماه گذشته اتفاقات بزرگی مانند خروج انگلستان از اتحادیه اروپا رخ داد که همین امر باعث شد تا برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه در باتلاق ناامنی گیر کنند و از سوی دیگر نیز حامیان اصلی تروریست یعنی آمریکا با این که می تواند به کشور فرانسه در مورد وقوع این حملات هشدار دهد فرانسه را تنها گذاشتند که عامل اصلی آن همان مسئله عدم کنترل کافی بر روی تروریست است. 
 
وی افزود: در کنار عامل عدم کنترل باید توجه داشت که در گروه های تروریستی مانند داعش افراد مبتکر و خلاق وجود دارند که می توانند عملیات های هوشمندانه ای را طراحی کنند. 
 
اقدامات تروریستی از خاک عربستان نشات می گیرد
 
رضایی در مورد دلایل غربی ها برای کنار هم قرار دادن نام تروریست در کنار نام دین اسلام اظهار داشت: مشکل اصلی این است آنها می خواهند اصل مسئله را بپوشانند در اصل باید بگوییم که این تروریست، تروریسم عربی است که همه تحرکات آن از خاک عربستان نشات می گیرد من امیدوارم که هر چه زودتر به این مسئله که تروریسم عربی هیچ ربطی به تروریست اسلام ندارد پی ببرد. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد حمایت دولت عربستان از گروهک منافقین اظهار داشت: در سال های 59 و 60 گروهک منافقین برخی از افراد کمیته را ربودند و ما زمانی که آنها را پیدا کردیم با پیکر تیکه تکه شده آنها روبه رو شدیم این گروهک در آن زمان بیش از 17 هزار نفر از مردم بی گناه ایران را ترور کرد و همان موقع دولت عربستان از آنها حمایت می کرد. 
 
وی افزود: شخص الفیصل و دولت عربستان در حال حاضر از این گروه حمایت می کنند و در گردهمایی اخیر منافقین با خرج بیش از مبالغ زیادی افراد مختلف را به این مراسم دعوت می کنند که در اصل می توانیم بگوییم برگزار کنندگان این مراسم خود دولت عربستان بود. 
 
 رفتارهای الفیصل یک دیوانگی بزرگ است/ حمایت عربستان از حزب کومله
 
رضایی تصریح کرد: اکثر رفتارهای الفیصل یک دیوانگی بزرگ است ما در حال حاضر شاهد این مسئله هستیم که دولت عربستان برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران مراکزی را در شمال عراق و در نزدیکی مرز ما به وجود آورد که البته ما به دولت عراق اعلام کردیم که اگر در مورد این پایگاه ها کاری نکند جمهوری اسلامی ایران راسا عملیات نظامی این پایگاه ها را انجام می دهد ما همچنین در مورد حمایت عربستان از گروه هایی مانند حزب کومله اسنادی را در اختیار داریم. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: عربستان در چند سال اخیر دو موج را علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخت؛ موج اول در سوریه و عراق بود که خوشبختانه نتوانست کاری از پیش برد و به همین دلیل به سراغ موج دوم رفت و خواست با ایجاد پایگاه هایی در غرب و شرق کشور این مناطق را ناامن کند که خوشبختانه با هوشیاری برادران در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موج دوم با شکست روبه رو شد. 
 
وی در مورد احتمال تقابل ایران و عربستان بیان داشت: عربستان در زمان ضعیف شدن رقبای عربی خود می خواست از فرصت ها سواستفاده کند اما در آن زمان ایران یک رقیب جدی برای این کشور شد و به همین دلیل با دلایلی واقعی مانند دخالت ایران در امور کشورها قصد انحراف افکار بین المللی را داشت. مهمترین مسئله ای که در مورد تقابل ایران و عربستان مطرح است این است که آنها می گویند که ایران در امور برخی کشورها مانند عراق، سوریه و یمن دخالت می کند در حالی که فقط با اجازه دولت های آنها و برای دفاع از مرزهای بین المللی این کشور در آن جا حضور داریم در حالی که عربستان با عبور از مرزهای جغرافیایی کشورها به آنها تجاوز می کند. 
 
عربستان پا را از حد خود فراتر گذاشته و به دنبال درگیری با ایران است/ عربستان در ایجاد درگیری با ایران عجله دارد!
 
رضایی ادامه داد: آمریکا در مسئله تقابل ایران و عربستان به کشور اجازه داده تا از فرصت های خود استفاده کند اما این عربستان پا را از حد خود فراتر گذاشته و به دنبال درگیری با ایران است من به آنها می گویم که مردم کشورما دیر خشم گین می شوند اما اگر خشمگین شوند آل سعود نابود خواهد شد و در همین زمینه ما به تمامی طرفداران خود مانند حزب الله گفته ایم که در حال حاضر خویشتن دار باشند اما عربستان به گونه ای رفتار می کند که به دنبال درگیری با ایران است و در ایجاد درگیری عجله بسیار دارد. 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آمریکایی ها در اسنادی که منتشر کرده اند اعلام کردند که ما دو تهدید در پیش روی خود داریم که اولین تهدید ایران و دومین تهدید چین است، زمانی که آمریکا ایران را به عنوان تهدید به حساب می آورد از برخی خطاهای دوستان خود مانند عربستان می گذرد تا بتواند با آنها کنار بیاید و در مقابل ایران بایستد اما مهمترین مسئله این است که تمام مردم دنیا فهمیدند که چه اتفاقی افتاده است. 
 
رضایی با بیان این که آمریکایی ها پس از برجام نیز به دشمنی های خود با ما ادامه می دهند گفت: در رابطه با مسئله موشکی تحریم هایی وضع کرده اند که وضع این تحریم ها پس از توافق برجام بوده است در حالی که برجامی که مورد توافق ما بوده برجامی است که مقام معظم رهبری تصویب کرده و در نامه ایشان هم قید شده که هر نوع تحریم به هر بهانه ای نقض برجام است.
 
آمریکایی ها یکی پس از دیگری برجام را نقض می کنند/ کمیته نظارت بر برجام کارش را جدی بگیرد
 
وی با بیان این که آمریکایی ها برجام را لغو کرده اند اظهار داشت: بنده از کمیته نظارت بر برجام گله مند هستم، رهبر انقلاب به صراحت گفته اند که برجام نباید نقض شود و این در حالی است که آمریکایی ها یکی پس از دیگری برجام را نقض می کنند و کمیته نظارت می بایست تا این مدت حداقل 10 پرونده در کمیسیون مشترک برای رفع اختلافات در اجرای برجام پیش بینی شده بود درست می کردند.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: خطر دیگری که وجود دارد این است که اگر آمریکایی ها احساس کنند با آمدن جلو می توانند سخت گیری هایی که در رابطه با برجام داشتند  ادامه بدهند و همین مقدار تعهداتی هم که در برجام است را در عمل خنثی کنند رئیس جمهور بعدی نیز همین کار را با ما می کنند و آمریکایی ها هم اکنون ما را تست می کنند که اگر یکی دو بار برجام نقض شد ما اقدامی انجام می دهیم یا نه و اگر در رابطه با نقض برجام کاری نکردیم به نقض برجام در آینده ادامه می دهند تا حدی که تنها یک کاغذ بی خاصیت به نام برجام باقی خواهد ماند لذا انتظار دارم که کمیته نظارت بر برجام کارش را جدی بگیرد، پرونده درست کند و پرونده را به کمیسیون مشترک ارجاع دهد و اجازه ندهد که آمریکایی ها لحظه به لحظه برجام را نقض کنند.
 
رضایی خاطر نشان ساخت: ارجاع پرونده ها به کمیسیون مشترک حق ماست و اگر پرونده هایی مرتبط به نقض برجام از سوی آمریکا به کمیسیون مشترک ارجاع شود کشورهای دیگر که خواهان تجارت با ایران هستند نسبت به موضوع حساس می شوند.
 
وی اظهار داشت: آن ها تعهدات ما را از ما طلب کردند و ما نیز بیش از تعهدات خود عمل کردیم و حتی آب سنگین اراک را قبل از آن که آن ها جایگزینش را بیاورند پر از سیمان کردیم در حالی که آن ها قرار بود اول فناوری جایگزین را بیاورند و بعد ما سیمان کنیم اما برای این که حسن نیتمان را نشان دهیم قبل از این که این اتفاق بیفتد تجهیزات آب سنگین اراک را پر از سیمان کردیم بنابراین ما به همه تعهدات خود و حتی بیش از تعهداتمان به آن عمل کردیم.
 
 بخش اقتصادی برجام باید بیشتر تقویت می شد
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این که بخش اقتصادی برجام باید بیشتر تقویت می شد گفت: بحثی که هم اکنون مطرح است مرتبط بودن تحریم های اولیه و ثانویه است که دوستان ما باید این دو موضوع را از یکدیگر جدا می کردند و باید فرمولی در پیوست دوم که مرتبط با پیوست تحریم ها است پیش بینی می شد و جملاتی در آن مطرح می شد که تحریم های اولیه را نیز قطع می کردیم.
 
رضایی با بیان این که تعهدات و پیمان برجام نقض می شود اظهار داشت: ما سه برجام داریم یک برجام مصوب شورای عالی امنیت ملی، دیگری برجام مصوب مجلس شورای اسلامی و دیگری برجام مصوب رهبر انقلاب است که برجام مصوب ایشان مصوبه شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی را نیز در برمی گیرد.
 
وی با بیان این که آمریکایی ها قصد دارند ما را به بهانه های مختلف تحریم کنند که باید در این رابطه فعالیت کنیم مجدداً تاکید کرد: در رابطه با نقض برجام کمیته نظارت بر اجرای برجام باید 5،6 پرونده جدی درست می کرد و آن را به کمیسیون مشترک ارجاع می داد و باید در این مورد از حق خود استفاده کنیم.
 
 برجام مورد تایید رهبر انقلاب است و اگر کسی آن را نقد کند رهبر را نقد کرده است
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که برجامی که مورد قبول نظام جمهوری اسلامی است برجام مورد تایید رهبر انقلاب است گفت: این برجام، برجامی است که مصوب مجلس است که مواردی نیز توسط رهبر انقلاب به آن اضافه شد و برخی آقایانی که به برجام اعتقاد دارند باید حواسشان باشد که برجامی نظام قبول کرده برجام مورد تایید رهبر انقلاب است و اگر کسی آن را نقد کند رهبر را نقد کرده است.
 
رضایی با بیان این که رهبری و جمهوری اسلامی ایران برجام را با شرایطی پذیرفته است گفت: اگر نیروهای حزب اللهی که می خواهند خیلی هم انقلابی باشند نباید وارد حریم رهبری شوند و مسئله ای که هم اکنون مطرح است مسئله نقض برجام است که در این جا ما باید حق خود را مطالبه کنیم.
 
ارجاع پرونده های نقض برجام به کمیسیون مشترک تبعات مثبتی در پی خواهد داشت
 
وی با بیان این که ارجاع پرونده های نقض برجام توسط آمریکا به کمیسیون مشترک تبعات مثبتی دربرخواهد داشت گفت: از نظر سیاسی ما هر چه بتوانیم پرونده ها علیه آمریکا را در کمیسیون مشترک افزایش دهیم در آینده قدرت چانه زنی بیشتری خواهیم داشت و سیاست حکم می کند که هر چه می توانیم پرونده های مستند را علیه عدم اجرای تعهدات آمریکا درست کنیم.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از اظهاراتش در رابطه با بحث اقتصاد مقاومتی نیز اظهار داشت: هر چند دولت بعد از تاخیر یک ساله اجرای اقتصاد مقاومتی را شروع کرد اما ما منکر تلاش های دولت در این رابطه نیستیم اما نسبت به انتظاراتی که در این رابطه وجود دارد هنوز عقب هستیم.
 
رضایی خاطر نشان ساخت: اولین انتظار ما در رابطه با اجرای اقتصاد مقاومتی این است که دولت باید ریل را عوض کند چرا که اگر دولت بخواهد روی ریل قبلی حرکت کند اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد و این مسئله به این معناست که دولت باید به جای این که خودش پروژه ها را اجرایی کند مردم را وارد اقتصاد کند و همان طور که امروز وارد سیاست شده اند و امروز پشتوانه سیاسی ما هستند باید پشتوانه اقتصادی ما نیز مردم باشند.
 
وی تصریح کرد: در این رابطه دولت باید از مردم حمایت و به ظرفیت سازی و قابلیت سازی به معنای رفع موانع از سر راه مردم بپردازد.
 
وضع بانک ها هم اکنون یک وضع باتلاقی است
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که وضع بانک ها هم اکنون یک وضع باتلاقی است گفت: دولت باید سیستم بانکی را راه بیندازد و فساد را جمع کند و امیدواریم که دولت تا پایان سال کارنامه درخشانی در رابطه با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
 
رضایی با بیان این که برجام نشان داد مشکلات ما تنها تحریم های اقتصادی نیست گفت: بخش زیادی از مشکلات اقتصادی مربوط به داخل است که در داخل دو معضل سوء مدیریت اقتصادی و کارشکنی ها را داریم و هم اکنون یک مقاومت منفی در کشورما پا به پای فشارهای آمریکا در برخی ادارات، واحدهای اقتصادی و بانک ها شروع شده که سبب شده اقتصاد راکد بماند و پول ها به جریان نیفتند.
 
بخش زیادی از مشکلات اقتصادی مربوط به سوء مدیریت اقتصادی و کارشکنی ها است
 
وی ادامه داد: این کارشکنی ها از ابتدای انقلاب بوده و لیبرال ها و تکنوکرات ها هیچ گاه اجازه ندادند انقلاب وارد اقتصاد شود در حالی که انقلاب در امنیت، دفاع و سیاست خارجی ما ورود کرده است اما در اقتصاد ما آن آزادی عمل را نمی بینیم.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از این برنامه در خصوص زمان اجرای قانون رسیدگی به دارایی و اموال مسئولان نظام نیز بیان داشت: مسئولیت اجرای این قانون بر عهده قوه قضاییه است که می بایست با کمک دولت و مجلس آیین نامه ها و مقررات آن را سریع تر آماده کنند چرا که اجرای این قانون نیازمند سازمان و تشکیلاتی است که باید زودتر فراهم شود.
 
توضیحاتی پیرامون  وضعیت سردار احمد متوسلیان
 
رضایی درباره آخرین اخبار از وضعیت سردار احمد متوسلیان نیز بیان داشت: وی از بنیان گذاران حزب الله لبنان است و در رابطه با پیگیری وضعیت سردار متوسلیان دولت، وزارت خارجه، حزب الله، سید حسن نصرالله و دوستان ما در سپاه حرکت های جدیدی را شروع کرده اند که امیدواریم هر چه سریع تر به نتیجه برسند.
 
ایران لیاقت مدیریت منطقه ای را دارد
 
وی در پایان خاطر نشان ساخت: حوادث منطقه نشان داد امنیت در جمهوری اسلامی سرمایه بزرگی است که باید حفظ شود و به خاطر مسائل جزئی و حاشیه ای نباید این سرمایه بزرگ را از دست بدهیم همچنین جمهوری اسلامی ایران در 37 سال گذشته نشان داد که لیاقت مدیریت منطقه ای را در دارد و این در حالی است که نه ترکیه، نه عربستان و نه مصر حاضر به اعمال مدیریت منطقه نیستند.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: تنها کشوری که در منطقه ما را با آن مقایسه می کردند کشور ترکیه بود که عنوان می کردند دموکراسی در ترکیه بیشتر است در حالی که ما ثبات سیاسی را در کنار دموکراسی داریم و باید از این افراد پرسید ثبات سیاسی ترکیه در قیاس با ثبات سیاسی کشور ما در چه حدی است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: :پاتوق رضا- محسن رضایی ، برنامه نگاه یک ، مسائل منطقه ، بررسی-,

تاريخ : چهار شنبه 6 مرداد 1395 | 23:8 | نویسنده : رضا |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب ایران تو شاپ
  • وب مجله اینترنتی آری
  • وب نیدیا
  • وب جعبه دانلود